ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ФОРМУВАННЯ МОТИВАЦІЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ

Автор(и)

  • Н. В. Мартин Мукачівський державний університет

Анотація

Одним із факторів, що забезпечують конкурентоспроможність країни на світовому рівні, є підвищення якості підготовки студентів, формування позитивної мотивації до їхньої майбутньої професії. Однак останнє неможливо без сильної мотивації до викладацької та навчальної діяльності, пов’язаної з цією професією. Звичайно, деякі студенти мають позитивну мотивацію до навчання, будучи студентами першого курсу, вони свідомо обирають свою майбутню професію і готові отримувати нові знання як для свого майбутнього професійного, так і для особистого зростання. Хоча за даними, отриманими під час численних співбесід, більшість студентів вступають до університету без бажання отримувати нові знання, і як результат - низька мотивація до навчання або відсутність мотивації взагалі. Стаття присвячена вивченню мотивів навчальної діяльності майбутніх вчителів англійської мови, нинішніх студентів кафедри англійської філології Мукачівського державного університету. Серед мотивів педагогічної діяльності студенти першого року навчання обрали такі: стати висококваліфікованим спеціалістом, отримати глибокі знання в цій галузі, отримати схвалення батьків, отримати диплом тощо. проаналізувати мотивацію студента розроблено анкету; питання в основному формулюються у відкритій формі, яка допомагає визначити мотиваційні моменти. Зроблено висновок, що студенти старших курсів визнали, що їхня мотивація до навчання може бути підвищена за рахунок професійної компетентності викладача, використання ним інноваційних технік, залучення студентів до різних позакласних заходів та можливості самоосвіти та самовдосконалення.

Посилання

Гилюн О. В. Освітні мотивації студентської молоді / О. В. Гилюн // Грані: наук.- теорет. і громад.-політ. альманах / Дніпропетр. нац. ун-т ім. О. Гончара; Центр соц.- політ. дослідж. – Д., 2012. – № 1 (81). – С. 102–104.

Ильин Е. П. Мотивация и мотивы / Е. П. Ильин. – СПб.: Питер, 2000. – 512 с.

Матвієнко П. В. Деякі аспекти рефлексивної єдності філософії та освіти / Петро Володимирович Матвієнко // Проблеми освіти: наук. зб. – К., 2011. – Вип. 66. – Ч. 1. – С. 97–100.

Реан А. А. Социальная педагогическая психология / А. А. Реан, Я. Л. Коломинский. – СПб.: Питер, 2000. – 155 с.

Управлінська діяльність в загальноосвітньому навчальному закладі в умовах профільного навчання [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://do.gendocs.ru/docs/index-371848.html?page=8

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-09-30